Renovering & hemmafix

Under sommaren bestämde vi ju oss för att renovera övervåningen och göra den mer funktionell. Vi har fyra sovrum, ett allrum och ett litet badrum där uppe och innan delade de stora barnen rum medan lillan sov i ett av de rummen som var lite mer av ett lekrum. Möbler skänktes bort och vi rensade även ut leksaker och kläder. Hela övervåningen fick nytt golv, nya dörrar, målade väggar och tak. Eluttag och belysning i tak byttes ut. De stora barnen fick nya sängar, garderober och förvaring. I vårt sovrum blev det en rejäl garderob och plats för hemmakontor. När vi köpte lägenheten 2013 var storasyster 1 år, lillebror i magen och lägenheten i enormt renoveringsbehov. Med lite tid målade vi om allt och fräschade upp det som gick. Men i år var det äntligen dags för en makeover!

Vi renoverade mitt i värmeböljan i somras med alla 3 barn hemma. Alla sov i vardagsrummet och visst var det lite mysigt kaoset till trots. Våra toppenhantverkare jobbade på riktigt bra och jag är supernöjd med resultatet. Medan de jobbade på övervåningen varvade jag och min man barnens aktiviteter, strandhäng och jobb hemifrån med att beställda hem sängar, garderober, skrivbord och andra detaljer. Nu har vi ordning och reda här hemma även om vissa inredningsdetaljer saknas. Visst tar det sin lilla tid att bygga upp ett hem. Speciellt som småbarnsförälder. Fortsättning följer.

Lillan i sitt nya rum. Storasyskonens spjälsäng, byrå och leksaker kommer till användning.
Ny garderob till mig och mannen. Spotlights och snygg belysning med Philips Hue.
Allrummet eller barnens lekyta. Storebrors rum behöver gardiner och lite tavlor.
Storasysters rum hade tidigare en gammal, inbyggd garderob i väggen, men den togs bort och ny vägg sattes upp mellan detta rum och vårat sovrum. Hennes byrå är perfekt för leksaks- och pysselförvaring. Matta är nu på plats och tavlor ska fixas.
Follow my blog with Bloglovin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *