Strandliv, renovering och hemester

Årets sommar blev lite annorlunda än vi planerat så istället för en resa blev det hemester och renovering av övervåningen. De senaste två veckorna har Stockholms län bjudit på värmebölja så kidsen och jag har spenderat mycket tid på stranden medan min man har fixat med hantverkarna. Den varmaste delen av dagen har vi tagit siesta och jag har passat på att jobba. Det blir många sena sommarkvällar och just nu sover hela familjen på nedre våningen. Kidsen tycker det är som en enda stor koja och vi föräldrar försöker organisera kaoset bland tvätthögar, leksaker och byggmaterial. Ett roligt projekt, perfekt under sommaren och även om det är lite kaos ibland har det sin charm. Fortsättning följer.

Mammalivet

God morgon! De senaste månaderna har varit väldigt annorlunda och familjen har i fått lite nya rutiner. Både min man och jag har jobbat hemifrån, barnen var hemma ett bra tag från skola och förskola och vi har spenderat mycket tid utomhus. Vi föräldrar jobbar lite olika tider och inte fått ordning hemmakontoret ännu. Mitt i allt firade vi lillan som redan hunnit fylla 2 år, ett kalas här hemma med vår lilla familj. Mammalivet rullar på men det känns som igår när jag var höggravid och lillan överraskade oss två veckor innan BF, utan förvarning. Nu är hon stora tjejen och hänger på storebror och storasysters äventyr. Som trebarnsmamma gäller det att hitta på aktiviteter som alla tre gillar, gärna i närområdet. Just nu hoppas barnen på ett dopp i havet, glass på stranden och lek tills solen går ner. Snart är det sommarlov som vi föräldrar varvar med ledighet och jobb. Trevlig söndag!

Mama top tre: lounge wear, kaffe i massor och en doft av sommar.

Påsklov

Denna vecka har vi påsklov och alla barnen är hemma. Förutom aktiviteter inomhus blir det mycket cykelturer och utelek när aprilvädret tillåter. Här hemma känns det som diskmaskinen går dygnet runt, legobitar ligger överallt, lillan röjer i alla lådor och retar gärna sina syskon. Förutom lite jobb så röjer jag i skåpen och går igenom barnens kläder, två gånger om året brukar vi skänka bort kläder och annat vi inte behöver. Källaren och uteplatserna är nästa projekt som ska fixas inför den nya säsongen. Jag hoppas verkligen på fint väder denna påsklovsvecka, vi undviker alla inomhusaktiviteter. Kidsens simskola och friidrott är lite på paus. Glad Påsk!

Vårkänslor

Efter en vecka hemma med tre småsnoriga kids är det verkligen dags för fredagsmys. Vi föräldrar har turats om med jobb och de två senaste dagarna har jag och barnen promenerat i vårsolen. Det blir lite extra städ om dagarna, ett utmärkt tillfälle att rensa leksaker och röja i skåp. Våren är ju snart här så varför inte ta tag i städningen redan nu. 

Jag följer all info om coronaviruset och visst är det lätt att fastna i flödet bland desinformation, konspirationsteorier och åsikter från världens alla hörn. Både förskola och skola är bra på att uppdatera oss föräldrar, vi får se hur nästa vecka blir. Barnens simskola är också inställd ett tag framöver men friidrotten börjar med utesäsongen tidigare än planerat. Jag hoppas på ljusare tider snart och avslutar denna vecka med myskväll, glass i stora lass! 

Inspiration blogg

Jobba hemifrån

Just nu är det influensa, förkylningar och magsjuka som härjar på skolor och förskolor – plus coronavirusets spridning här i Stockholms län. Lillan blev febrig igår och de andra kidsen snorar lite så vi håller oss hemma hela familjen och jobbar hemifrån. Vi blandar läxor med skärmtid, legobygg, badstunder och jobb. Vi pratar mycket om coronavirus och hur viktigt det är att tvätta händerna, i skolan och förskolan har de också haft tydlig info. Denna trebarnsmamma håller energin uppe med kaffe och färska juicer. Ikväll blir det matlagningsmaraton och jobb. Krya på er alla!

Instastyle

De senaste åren har Instagram varit min favoritapp, där blandar jag beauty, inredning, familjeliv, jobb, matlagning och vardagsbetraktelser. Jag har haft mitt konto sedan 2009 då jag började en utbildning inom Kommunikation och sociala medier. Som trebarnsmamma har det inte varit lika tidskrävande som att uppdatera och underhålla en blogg, även om jag inte alltid hinner vara superaktiv. Nu när jag är tillbaka i bloggosfären blir det nog en bra kombination. Välkommen till mitt instaflöde på @delinda som just nu försöker sprida lite vårkänslor efter vabbuari, coronarapporter och en värld i obalans.

Hårtrender

Ny säsong, ny stil. Efter några veckor med sjukstuga var det äntligen dags att fixa håret hos Gladys. Jag har använt weavingmetoden till och från i flera år och den passar verkligen mitt hår. Som trebarnsmamma med begränsad tid är det ett lättskött alternativ, om jag inte hinner styla blir det enkel fläta eller tofs. Under åren har jag testat olika hår, hårfärger och längder. Gladys egna varumärke Prestige by Gladys är min absoluta favorit och jag har återanvänt håret flera gånger. Vi brukar blanda nyans 4 och nyans 12 men denna gång lade vi till nr 18 för lite ljusare effekt. För att underhålla denna mombre fixar jag utväxten med en mellanbrun hårfärg vid behov och arganolja är längdernas bästa vän. Nu är denna mama redo för våren!

Ur modearkivet

Vi befinner oss snart i slutet av februari och ännu ingen snö i sikte. Jag kikade i arkivet bland gamla artiklar och bilder som ska rensas och upptäckte att just denna vecka för sisådär 9 år sedan låg snön vit på Café Opera-taken mitt under modeveckan. Jag kan avslöja att vinterjackan från den vargavintern håller än idag, även om den får lämna plats åt tunnare alternativ.

”Nu lider modeveckan mot sitt slut och jag har hunnit spana in hösten och vinterns trender som verkligen passade till väderleken. I höga klackar sprang vi mellan eventen, mitt i snökaoset. Denna modevecka var fokus på inköp inför nästa säsong. I torsdags var det Stockholm Fashion Week party på Café Opera, hej mitt vinterland! ”

New year, new beginnings

Nytt år, nya tag och ett nytt decennium. Redan 2006 började jag blogga och kort därefter blev jag mode- och skönhetsredaktör på Stylesearch. Jag startade min egna sajt 2011. Åren gick med frilansskriveri, utbildningar, resor, jobb, flytt, renovering och tre barn. Någonstans i slutet föll sajten i glömska, inaktiverades och försvann i bloggosfären. Innehåll och bilder är bortom molnet. Med nytt år kommer ju nya möjligheter – ny sida, nytt webbhotell och struktur som ett oskrivet blad. Välkommen till min nya webbplats!

Follow my blog with Bloglovin